Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЧому співак із Філадельфії став православним священнослужителем
Новини

Чому співак із Філадельфії став православним священнослужителем

Диякон Даниїл Терезас. Світлина з сайта Volynpost.com Диякон Даниїл Терезас розповів, чому прийняв цей сан і здобуває освіту у Волинській православній богословській академії.

Клірик філадельфійської ставропігійної парафії Святителя Миколая Чудотворця після висвяти проходить практику в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. 26 квітня у камінному залі ВПБА він зустрівся з журналістами.

«Я народився в штаті Техас. Мої батьки є протестантами, тож у дитинстві мав змогу відвідувати різні церкви, співав під час богослужінь», – розповів о. Даниїл.

У жовтні минулого року в Філадельфії він уперше зайшов до храму Святителя Миколая Чудотворця Київського Патріархату. «Тоді я ще нічого не знав про Православ’я. Переступивши церковний поріг, відчув на душі спокій, доброту й любов. Спів молитви вливався в серце й змушував підхоплювати мелодії. Майже півтори години я співав з усіма».

Американець був настільки вражений Службою, що згодом став парафіянином цієї церкви. «Я відчув, що хочу знову і знову приходити в цей храм». Спочатку оперний артист лише співав у церковному хорі, здружився зі священиком Богданом Згобою (випускником Волинської духовної семінарії). Потім відчув потребу робити більше, і «душпастир порадив мені здобути богословську освіту в Луцьку».

У Православ’ї Даниїла найбільше вразила глибина християнської традиції, яка точно передається з покоління в покоління. «За американськими мірками – це дуже старовинні традиції. Але вирушаючи в Україну, я не уявляв, наскільки вони плекаються тут, прищеплюються семінаристам: усі догми, кожен рух – усе регламентовано», – дивується диякон.

Даниїл Терезас зазначив, що не має наміру залишати оперної кар’єри. Він поєднуватиме обов’язки клірика православної парафії та співака й викладача вокалу.

Раніше інформаційна служба Волинської єпархії повідомила, що американець став дияконом у день Антипасхи, в неділю 2-гу після Світлого Христового Воскресіння, за Божественною Літургією в луцькому Свято-Троїцькому соборі. З благословіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета висвяту звершив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

28 квітня 2018 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери