Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ храмах єпархії моляться за Україну
Новини

У храмах єпархії моляться за Україну

24 серпня 2018 р. У кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії.

У Луцьку та інших деканатах священнослужителі й миряни беруть участь у Богослужіннях і заходах з нагоди Дня Незалежності нашої країни.

У кафедральному соборі Святої Трійці, що в обласному центрі, молебень за Україну очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним правили канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, духовенство цього храму та інші військові священнослужителі.

Архієрей привітав волинян зі святом та зауважив, що сьогоднішня війна на Сході – це виборювання нашої незалежності. Адже у той момент, коли підписували Акт про незалежність 27 років тому, ми не виборювали її кров’ю. І тому багато хто належно не оцінив цього дару Божого. Сьогодні ж Господь попускає нам випробування, аби зрозуміли, що для нас означає наша Батьківщина, наша віра, наш дім, наша незалежність.

Потому відбулося вручення нагород. Зокрема, з благословіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета владика Михаїл вручив голові ОДА Олександрові Савченку орден Рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня.

Після молебню всі рушили на Театральний майдан, де перед фотостендом загиблих героїв було проведено заупокійну літію. Тут до молитви нашого духовенства, влади долучилися представники інших конфесій, багато небайдужих лучан.

24 серпня 2018 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Єпархія, Капеланська служба єпархії, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Михайло Бучак, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери