Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАтаманів Петро, протоієрейУ Луцьку вірні ПЦУ та МП колядували спільнo
Новини

У Луцьку вірні ПЦУ та МП колядували спільнo

20 січня 2019 р.  Спільна коляда двох конфесій. Кадр з сюжету «12 каналу».

20 січня, на свято Богоявлення Господнього, парафіяни двох храмів обох юрисдикцій, що знаходяться на вул. Дубнівській майже поруч, разом славили Всевишнього в одному Божому домі.

Про це розповів інформаційній службі єпархії настоятель парафії Йоана Золотоустого Православної Церкви України протоієрей Петро Атаманів.

Душпастир наперед домовився про це з о. Сергієм, настоятелем храму Трьох святителів, який належить Московському Патріархатові. Ще коли ці Господні доми зводилися, то громади допомагали одна одній, не звертаючи увагу на юрисдикцію, – як добрі сусіди та майстри своєї справи. Також спільним був у них спонсор, що сприяв будівництву.

Так, даючи приклад християнського порозуміння, після недільної Відправи православні всі разом зібрались у храмі Трьох святителів – із хорами, вихованцями недільної школи, які, окрім колядок, представили ще й вертеп. Отець Петро звернувся до присутніх із вітальним словом, а отець Сергій розповів історію спорудження їхньої церкви. Потім разом виконували колядки та щедрівки. Насамкінець прихожани МП заспівали многоліття. Поважаючи сусідів, отець Петро запросив їх наступної неділі до своєї парафії.

25 січня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Луцький міський деканат, Протоієрей Петро Атаманів
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери