Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБучак Михайло, протоієрейУ Луцьку прощалися із загиблим бійцем
Новини

У Луцьку прощалися із загиблим бійцем

6 листопада 2018 р. Прощання з Максимом Пасичнюком. Світлина інформаційної служби єпархії.

Воїна 14-ї ОМБр Максима Пасичнюка молитовно вшанували у кафедральному соборі Святої Трійці. Велику панахиду (парастас) очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Із архієреєм служили декан протоієрей Микола Нецькар, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, інше духовенство.

У проповіді владика подякував родині Максима, що виховали справжнього сина Батьківщини, який пішов із життя з усвідомленням, що він захисник своєї землі.

«Українці – великий християнський нарід, побожний, цивілізований, європейський. Цей нарід живе згідно євангельських заповідей, де заповідь “Не вбий!" означає пошанування образу і подоби Божої. Як можна уявити, що православний росіянин в приціл гвинтівки дивиться на нашого героя, і в нього думка не "полюбити ближнього свого, як самого себе", а "знищити хохла" чи "укропа", чи як вони там називають нас? Не образ Божий він в прицілі тому бачить. Хіба християнин так повинен говорити? Хіба християнин повинен так думати? Хіба християнин так повинен вчиняти? Чи ж не мирно повинні жити ми? Мирно. Але нехристь не може цінити цієї заповіді. Той, хто не має Бога в серці, той, хто не має любові в серці, він не може цінити людське життя. Він є родич диявола. Тому ненавидить усе, що навколо нього не так, як він собі це вважає. Він не пошановує людину. Тому ми про це і пам'ятаєм. Тому ми і захищаєм там вдалині, на Донбасі, захищаєм цю українську територію» – зазначив високопреосвященний.

Після молитви у соборі відбулася громадянська панахида на Театральному майдані міста. Віддати шану загиблому прийшли: рідні та близькі, бойові побратими, представники влади і громадськості, просто небайдужі лучани.

Потому тіло померлого повезли у рідне село Губин Локачинського району, де його й поховали. Максим народився 30 жовтня 1978 р. З 2017-го р. ніс військову службу за контрактом. 4 листопада 2018 р. загинув від кулі снайпера у зоні проведення ООС.

6 листопада 2018 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Михайло Бучак, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери