Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБучак Михайло, протоієрейПротоієрей Михайло Бучак започаткував проєкт, аби подолати страх
Новини

Протоієрей Михайло Бучак започаткував проєкт, аби подолати страх

25 березня 2020 р. Протоієрей Михайло Бучак. Кадр з відео священика.

Головний військовий капелан єпархії, настоятель парафії в с. Княгининок Луцького районного деканату у «Фейсбуці» відповідав на запитання парафіян у форматі відеочату.

Такий проєкт душпастир започаткував на своїй сторінці, аби зняти напругу в суспільстві перед пандемією небезпечної хвороби, щоб люди побачили «світло в кінці тунелю». Як зазначив о. Михайло, для людей важливе «живе спілкування»: у підсумку першого відеочату – подано 179 запитань чи коментарів, 110 поширень на інші сторінки, понад 3000 переглядів.

Страх з'являється через відчай. Стан хворої душі й спричиняє захворюваність. А ми з Божою допомогою переможем духовну байдужість і подолаємо страх. «Бо кожен, хто призове ім'я Господнє, спасеться» (Рим. 10:13).

Все у волі Божій, каже душпастир. І те, що нині маємо, допущено Богом. Господь хоче, аби ми змінилися. Ми не можем знати, що буде з нами завтра і якою буде хвороба на теренах України. Зараз люди багато в чому обмежені: у відвідуванні храмів, у доїзді й іншому. А що далі буде?

Найперше, зазначає о. Михайло, треба перестати боятися й усвідомити, що все буде добре, бо з нами Бог. Усе, що робимо, робити з Христом. Іншим людям – бути «світлом для світу», вміти їх любити і прощати. Нині настала благодатна пора: маємо час спілкуватись, молитися з родиною разом. За бажанням можна домовлятися зі священником про таїнства, молебні тощо.

Подальше спілкування може здійснюватись у різних формах. Наступну зустріч протоієрей планує за тиждень, а подальші, можливо, на «Ютюбі».

Отець Михайло сподівається, що до Великодня ми з Божою поміччю все ж переможемо коронавірус. І зміниться страх на радість. Але Пасха цьогоріч буде особлива.

27 березня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Михайло Бучак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери