Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатНа Горохівщині громада МП увійшла в ПЦУ
Новини

На Горохівщині громада МП увійшла в ПЦУ

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл разом із настоятелем парафії с. Мерва протоієреєм Павлом Кліцуком. Світлина інформаційної служби єпархії.

Парафія Різдва Пресвятої Богородиці в с. Мерва у день Різдва Христового перейшла з Московського Патріархату в Православну Церкву України.

За повідомленням канцлера єпархії протоієрея Миколи Цапа та горохівського декана протоієрея Андрія Сидора, 7 січня після Богослужіння відбулися збори громади, які одноголосно вирішили ввійти до ПЦУ.

Настоятель парафії протоієрей Павло Кліцук звернувся з проханням до керуючого єпархією митрополита Луцького і Волинського Михаїла, який схвалив рішення зборів, задовільнив прохання душпастиря та громади, видавши відповідний указ.

Владика подякував о. Павлу й вірним цього села за мужній крок – стати першою парафією Горохівщини, яка після підписання та вручення Томосу перейшла до Православної Церкви України. Важливий учинок с. Мерви має послужити прикладом духовного єднання волинян для інших священиків та мирян.

Настоятель парафії продовжить служіння в цьому селі. Жодні заборони архієрея МП щодо душпастиря є неканонічними та недійсними.

До речі, раніше з початком російської агресії, на Горохівщин, із Московського Патріархату вийшли громади сіл Печихвости, Угринів та Стрільче.

10 січня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери