Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГуреєв Іван, священикОсвячено пам’ятник Шевченкові в Підгайцях
Новини

Освячено пам’ятник Шевченкові в Підгайцях

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття монумента Кобзареві в цьому селі Луцького районного деканату.

Разом із владикою молились: декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель місцевої парафії Архістратига Михаїла протоієрей Іван Гуреєв, інше духовенство благочиння, а також голова ОДА Олександр Савченко, перший заступник голови облради Олександр Пирожик, голова Луцької РДА Тарас Яковлєв, сільський голова Юрій Семенюк. Ініціатором зведення пам’ятника (скульптори Михайло Шумський та Віталій Міщук) є сільський голова, сільрада виділила кошти.

Шевченкознавець Руслан Теліпський, запрошений на відкриття, розповів, що, за його підрахунками, цей пам’ятник Тарасові Григоровичу – 2259 в Україні. «Здається, багато, але Підгайці – лише восьме село, в якому встановили монумент», – зазначає він.

6 листопада 2018 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Луцький районний деканат, Священик Іван Гуреєв, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери