Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуУ єпархії спом’янули «афганців»
Новини

У єпархії спом’янули «афганців»

15 лютого 2019 р. Вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Світлина з сайта volynnews.com.

На свято Стрітення Господнього духовенство єпархії взяли участь в урочистостях з нагоди 30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Про це повідомив інформаційній службі єпархії капелан госпіталю Луцького військового гарнізону священик Сергій Мельничук.

Із цієї нагоди ветерани урочистою ходою пройшли центральними вулицями міста. На меморіальному комплексі «Вічна слава» відбулось покладання квітів за їх участю та представників влади.

Потому, після відправи у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, учасників бойових дій вшанували в облмуздрамтеатрі. В цих урочистостях молитовно взяв участь отець Сергій.

Представники влади спільно з воїнами-інтернаціоналістами поклали квіти до пам’ятної стели «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України», що на Театральному майдані.

Ветеранів тих бойових дій також відзначили і в районних деканатах області. Так, у Старій Вижві, як повідомив декан протоієрей Іван Зеленко, відбувся захід «А серце пам'ять береже». Після покладання квітів до пам’ятної стели душпастир відслужив заупокійну літію.

17 лютого 2019 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Старовижівський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери