Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКіверецький деканатКіверці: у Покровському соборі – подвійний ювілей
Новини

Ківерці: у Покровському соборі – подвійний ювілей

20 серпня 2017 р. У соборі Покрови Пресвятої Богородиці в Ківерцях. Очолює митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії.

З нагоди 20-ліття освяти собору Покрови Пресвятої Богородиці, що в райцентрі, та 10-річчя надання цьому храмові статусу собору митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію.

Із керуючим єпархією служили декан та настоятель парафії протоієрей Іван Семенюк та все духовенство деканату. Архієрей відзначив благословенними грамотами та іншими церковними відзнаками жертодавців, будівничих та активних парафіян.

Серед багатьох вірян у відправі взяли участь народний депутат України Ірина Констанкевич, міський голова Володимир Жгутов, інші представники влади та громадськості.

Свято-Покровський храм у Ківерцях засновано в 1994 р. 14 жовтня 1997-го відбулося його освячення, а через 10 років, 13 жовтня, тоді ще єпископ Михаїл надав церкві статус собору. Вже тоді в клірі парафії було чотири священнослужителі, храм був духовним духовним центром Ківереччини, де діяло 22 парафії Київського Патріархату.

22 серпня 2017 р. Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Іван Семенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери