Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКіверецький деканатУкраїнський стяг «між землею та небом, щоб ближче до Бога»
Новини

Український стяг «між землею та небом, щоб ближче до Бога»

10 років тому у храмі Архістратига Михаїла в с. Липно Ківерецького деканату під куполом віднайшли український прапор та герб. Про це газеті «Волинь нова» (Volyn.com.ua) розповів настоятель парафії протоієрей Ігор Цилюрик.

Коли будівельники перекривали церкву, під бляхою знайшли пакунок, загорнутий у хустину. В ньому були саморобний жовто-блакитний стяг, пошитий із двох марлевих полотнищ, та намальований на кольоровому картонному аркуші тризуб.

Як це опинилося під маківкою Божого дому, достеменно не відомо. Отець Ігор розповідає, що, ймовірно, згорток залишили повстанці, які переховувались у храмі від нацистів та більшовиків. Хоча це було нелегко зробити: «вилізти, щоб ніхто не побачив, на церковну баню, відігнути металеву покрівлю».

Старожил села Адам Попович розповідає, що намагався дізнатися, як українська символіка потрапила під покрівлю, проте йому це не вдалося. Лише зазначив, що за часів війни у храмі був староста, який тримав зв’язок із повстанцями. Можливо, він і заховав прапор і герб «під церковною банею, між землею та небом, щоб ближче до Бога».

Повністю статтю можна прочитати тут.

15 лютого 2018 р. Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат, Протоієрей Ігор Цилюрик
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери