Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький міський деканатОсвячено хрест, де будуватимуть Дитячу церкву
Новини

Освячено хрест, де будуватимуть Дитячу церкву

3 грудня 2018 р. Чин заснування храму Введення Пресвятої Богородиці та поставлення хреста у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив чин заснування храму та поставлення хреста в 40-Ж мікрорайоні обласного центру.

Богослужіння провели 3 грудня, в передсвято Введення у храм Пресвятої Богородиці. Так звану дитячу церкву, яку буде освячено на честь цього торжества, споруджуватимуть на 40-Ж кварталі (вул. Конякіна, 25ц, біля ресторації «Вогнем та мечем», навпроти риббази).

З високопреосвященним молилися: декан протоієрей Михайло Онищук, настоятель парафії протоієрей Віктор Михалевич, інше духовенство міського та районного благочинь.

Архієрей зазначив, що сьогодні є унікальна можливість освятити місце під будівництво не просто храму, а дитячого храму зі своїм внутрішнім життям, до якого зможуть ходити усі. Однак це внутрішнє життя церкви, за словами митрополита, буде відрізнятися від звичайного парафіяльного. Тож він закликав усіх до щирої молитви, аби Господь дав успіх розпочати цю справу та завершити її у скорому часі. Сьогодні ж віра привела нас сюди, щоб бути свідками початку великого богоугодного діла, підкреслив керуючий єпархією.

За словами о. Віктора, на цьому місці зводитимуть комплекс споруд для всієї родини, починаючи ще з планування дітей. Передбачаються кімнати для батьків із немовлятами, ігрові, навчальні, відпочинку, а також дитячий садок, недільна школа, класи.

Перший етап цього починання вже здійснено. Наступним кроком душпастир планує з Божою поміччю огородити територію та поставити тимчасову капличку для звершення богослужінь.

4 грудня 2018 р. Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Віктор Михалевич, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери