Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНецькар Микола, протоієрейУ храмах єпархії молилися за визнання автокефалії
Новини

У храмах єпархії молилися за визнання автокефалії

22 квітня 2018 р. Молебень у кафедральному соборі Святої Трійіц. Світлина інформаційної служби єпархії.

Молебні на закликання помочі Святого Духа перед початком усякого доброго діла відправили в церквах Волині за створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, визнаної Вселенським Патріархом Варфоломієм. Спільні молитви провели в неділю 3-тю після Пасхи.

У Луцьку, в кафедральному соборі Святої Трійці, Божественну Літургію зі спеціальними молитовними проханнями та молебень очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. У Богослужінні взяв участь голова ОДА Олександр Савченко.

Виголошуючи проповідь, архієрей зазначив, що ці дні пасхальної радості сповнені ще й хвилюваннями церковного життя. І сьогодні ми посилено молимося, аби мати євхаристійне єднання з усією православною спільнотою та об’єднання усіх православних українців в одній Церкві. До вірних також звернувся очільник облдержадміністрації.

Пізніше на Театральному майдані відбувся т. зв. флешмоб на підтримку визнання української автокефалії. У заході, зокрема, взяв участь декан собору протоієрей Микола Нецькар із парафіянами, представники УАПЦ та громадськості. Після виступів учасники спільно виконали духовний гімн України «Боже великий, єдиний».

22 квітня 2018 р. Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Церква і держава, Єпархія, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери