Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрисяжнюк Володимир, протоієрейУ Рокинях буде новий храм
Новини

У Рокинях буде новий храм

Владика Михаїл з духовенством звершують чин заснування церкви великомученика Юрія Переможця і поставлення хреста у с. Рокині Луцьуого районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив чин заснування церкви і поставлення хреста. Божий дім у цьому селищі Луцького районного деканату будуватимуть на честь великомученика Юрія Переможця.

Досі в Рокинях діяла маленька церковця Вознесіння Господнього на території Музею історії сільського господарства Волині – скансену, на самісінькій околиці. Але цей Божий дім давно став замалим для численної парафії. Тож служби відтепер переносяться у просторий вестибюль будинку культури в центрі селища, громада ж починає трудитися над спорудженням нової храмини.

У проповіді високопреосвященний наголосив на важливості молитися до Всевишнього рідною, найближчою нам мовою, міцно триматися православної віри.

Із владикою співслужили: декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії священик Юрій Крохмаль-Брилевський, інше духовенство цього, Луцького міського, Ківерцівського благочинь.

20 вересня 2018 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери