Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСидор Андрій, протоієрейКеруючий єпархією відвідав парафію в Угринові
Новини

Керуючий єпархією відвідав парафію в Угринові

28 листопада 2018 р. Храм Воздвиження Хреста Господнього в Угринові. Світлини інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію в храмі Воздвиження хреста Господнього в с. Угринів Горохівського деканату.

Оскільки зараз іде процес визнання автокефалії Українського Православ’я, владика говорив про останні події на цьому шляху. Також архіпастир подякував угринівцю Андрієві Тураку, відомому підприємцеві, громадському діячу та меценатові, за велику допомогу: він виділив кошти на ремонт фасаду цієї церкви й розписи стін, стелі.

Божий дім, який кілька років тому увійшов у Київський Патріарах із Московського, побудований понад 170 літ тому. Вже чотири роки, як занедбане приміщення взялися відновлювати парафіяни, перебуваючи в Українській Церкві.

Храм поступово став прикрашатись, повідомив місцевий декан протоієрей Андрій Сидор. Допомагають віряни чим можуть: іконами, рушниками тощо. Розписи виконували художники з Горохова й Луцька.

Із владикою співслужили: о. Андрій, настоятель парафії священик Микола Сегет, душпастирі Горохівського та Луцького районного благочинь. Разом з усіма молився голова сільради Віталій Шпиль.

30 жовтня 2018 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Священик Микола Сегет, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери