Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрейЄпархія відзначила День Незалежності України
Новини

Єпархія відзначила День Незалежності України

24 серпня 2019 р. День Незаженості. Світлини інформаційної служби єпархії.

У Луцьку та інших деканатах духовенство й миряни взяли участь у богослужіннях і заходах з нагоди 28-ї річниці головного національного свята.

Зранку 24 серпня в кафедральному соборі Святої Трійці митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив молебень за Україну. У слові архієрей зазначив, що незалежність – це благо самої людини. Тому це свято стосується не окремої території, а кожного з нас. Ми шануємо свою Батьківщину, тобто землю своїх батьків, свою історію і традиції. І сьогодні, говорячи про нашу незалежність, з гордістю називаємо себе українцями, патріотами, націоналістами в означенні любові до усього українського.

Біля фотостенда «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України», що на Театральному майдані, владика відслужив заупокійну літію спільно з представниками інших конфесій. Після цього відбулася Хода гідності до меморіального комплексу «Вічна слава». На місці, де має постати пам’ятник загиблим Героям, владика Михаїл знову провів заупокійну літію.

Напередодні, у День Державного Прапора, високопреосвященний разом із очільниками влади та іншими мирянами взяв участь у піднятті жовто-блакитного стяга біля ОДА на Київському майдані. Подібна церемонія відбулася і біля духовної консисторії.

Пізніше 23 серпня керуючий єпархією у супроводі канцлера єпархії протоієрея Миколи Цапа та голови її інформаційно-видавничого центру протоієрея Віталія Собка побував на урочистості в муздрамтеатрі ім. Т. Шевченка.

25 серпня 2019 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Єпархія, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Віталій Собко, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери