Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаЄпархія відзначила День Незалежності України
Новини

Єпархія відзначила День Незалежності України

24 серпня 2019 р. День Незаженості. Світлини інформаційної служби єпархії.

У Луцьку та інших деканатах духовенство й миряни взяли участь у богослужіннях і заходах з нагоди 28-ї річниці головного національного свята.

Зранку 24 серпня в кафедральному соборі Святої Трійці митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив молебень за Україну. У слові архієрей зазначив, що незалежність – це благо самої людини. Тому це свято стосується не окремої території, а кожного з нас. Ми шануємо свою Батьківщину, тобто землю своїх батьків, свою історію і традиції. І сьогодні, говорячи про нашу незалежність, з гордістю називаємо себе українцями, патріотами, націоналістами в означенні любові до усього українського.

Біля фотостенда «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України», що на Театральному майдані, владика відслужив заупокійну літію спільно з представниками інших конфесій. Після цього відбулася Хода гідності до меморіального комплексу «Вічна слава». На місці, де має постати пам’ятник загиблим Героям, владика Михаїл знову провів заупокійну літію.

Напередодні, у День Державного Прапора, високопреосвященний разом із очільниками влади та іншими мирянами взяв участь у піднятті жовто-блакитного стяга біля ОДА на Київському майдані. Подібна церемонія відбулася і біля духовної консисторії.

Пізніше 23 серпня керуючий єпархією у супроводі канцлера єпархії протоієрея Миколи Цапа та голови її інформаційно-видавничого центру протоієрея Віталія Собка побував на урочистості в муздрамтеатрі ім. Т. Шевченка.

25 серпня 2019 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Єпархія, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Віталій Собко, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери