Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВідійшов у вічність протоієрей Василь Неліпа
Новини

Відійшов у вічність протоієрей Василь Неліпа

Протоієрей Василь Неліпа. Світлина з архіву протоієрея Івана Гуреєва.

Чин похорону новоспочилого священика відправили у храмі Архістратига Михаїла с. Підгайці Луцького районного деканату, де служив душпастир.

Очолив відправу декан протоієрей Володимир Присяжнюк. Із ним молилися настоятель підгаєцької парафії протоієрей Іван Гуреєв, інше духовенство Луцького районного та Ківерецького благочинь.

Народився о. Василь 16 січня 1967 року в с. Великомихайлівка Покровського р-ну Дніпропетровської обл. 28 березня 1993 р. єпископ Луцький і Волинський Серафим (Верзун) у кафедральному соборі Святої Трійці висвятив його на пресвітера. Закінчив Волинську духовну семінарію у 1995 році.

У різний час душпастир був настоятелем парафій Святителя Йоана Золотоустого в Луцьку та Апостола Андрія Первозваного с. Дерно, Святителя Миколая Чудотворця с. Жидичин Ківерецького деканату. Також панотець був кліриком собору Покрови Пресвятої Богородиці в Ківерцях, а з 2017-го – поза штатом єпархії.

За повідомленням о. Івана Гуреєва, помер протоієрей Василь Неліпа від запалення легень у день народження, коли йому виповнився 51 рік. Поховали спочилого в с. Прилуцьке, біля могили батька.

18 січня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат, Луцький районний деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери