Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПерша Літургія в новому храмі у Маневичах
Новини

Перша Літургія в новому храмі у Маневичах

30 вересня 2018 р. Храм у Маневичах. Світлина з архіву протоієрея Михайла Мельничука.

У церкві Мучениць Віри, Надії, Любові та Софії, що в цьому селищі (вул. Паркова, 2), відправили першу Службу Божу з нагоди престольного свята.

Хрест під будівництво храму було освячено 2001 р., розповів інформаційній службі єпархії настоятель парафії протоієрей Михайло Мельничук. У 2003-му громада спорудила невелику дерев’яну церкву Святої Трійці, щоби звершувати Богослужіння, допоки зводитимуть більший Божий дім.

30 вересня 2006 р. в Маневичі прибув тоді ще єпископ Луцький і Волинський Михаїл, який освятив наріжний камінь майбутнього храму на честь святих мучениць.

Рівно через 12 літ, 30 вересня 2018 р., відправивши подячний молебень, забравши антимінс, хрест, який було розміщено посеред церкви на свято Воздвиження, учасники торжества урочисто перейшли в новий дім Господній.

Божественну Літургію відслужили декани протоієреї: маневицький – Андрій Закидальський, любешівський – Юрій Устимчук, настоятель, інше духовенство із цих благочинь. Свято прикрасили члени ГО «Козацьке стрілецьке братство» з Луцька.

У душпастирському слові о. Михайло вдячно згадав тих, хто починав будівельні роботи. Хвилиною мовчання згадали тих парафіян, які відійшли у вічність. Від імені громади настоятелеві висловила подяку за добросовісне служіння Оксана Ковальчук, онука священика Кирила Шумського, який у післявоєнний час служив у с. Старий Чорторийськ Маневицького благочиння.

У новому храмі вже є дещо таке, чого не знайдеш в інших. Зокрема, панікадило з гербами України між лампочками, великий надвратний образ Почаївської Богоматері над хрестом посередині й зверху іконостаса.

3 жовтня 2018 р. Інші новини за рубриками: Маневицький деканат, Протоієрей Андрій Закидальський, Протоієрей Михайло Мельничук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери