Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини6 червня – Вознесіння Господнє
Новини

6 червня – Вознесіння Господнє

Вознесіння Господнє

З нагоди торжества у храмах єпархії відбудуться урочисті Богослужіння.

Як повідомляє єпархіальний календар, престольні празники відзначатимуть парафії в Горохові, Любешові, селищі Рокині, селах Оздів Луцького районного деканату, Козлиничі Маневицького.

Вознесіння Господнє належить до дванадцяти найбільших свят у році й безпосередньо пов’язане з Воскресінням Христовим, тому щороку відзначається на 40-й день після Великодня, завжди у четвер.

Згідно з Новим Завітом, Вознесіння – це день, коли Ісус вознісся на Небо і сів «праворуч Отця». Сорок днів після Свого воскресіння з мертвих Христос постійно з’являвся серед учнів. Це був час підготовки апостолів до прийняття Духа Святого, час подолання маловір’я та нерозуміння справжньої місії Спасителя на землі. Цей час був періодом повернення їм радості спілкування з Сином Божим, перетворення апостолів із розгублених та заляканих людей на сильних духом проповідників воскресіння Христового, готових іти за свою віру навіть на смерть. За цей час вони переконалися, що смерть подолано.

Духовним сенсом свята є те, що Ісус, вознісшись на Небеса, відкрив шлях туди всім, хто увірує в Нього та живе за Божими законами.

4 червня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Єпархія
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери